Avisen i Undervisningen (AiU)

Avisen i undervisningen

Bookmark and Share

 

 

Skal du arbejde med aviser i din undervisning, kan du med fordel benytte dig af en kombination af Infomedia som artikelbase, Polfoto som billedbase og AiUs mange ressourcer og opgaver.

Avisen i Undervisningen (AiU) er en del af Danske Medier og navnet på dagbladenes avisers fælles tilbud til undervisningsverdenen.

AiU arbejder med at placere avisen som et centralt medium i børns og unges bevidsthed og understrege pressens betydning for demokratiet. AiU arbejder med at fremhæve avisen som en uundværlig informationskilde, meningsdanner og et væsentligt debatforum og dermed gøre den til en naturlig del af undervisningen.

 

På AiU.dks hjemmeside finder du Mediehåndbogen.

Det er et opslagsværk til elever og lærere, der arbejder med journalistik, aviser og andre nyhedsmedier i undervisningen. Formålet med Mediehåndbogen er, at man både skal kunne danne sig et hurtigt overblik og komme i dybden med de enkelte opslag. Opslagene handler om de mest grundlæggende begreber indenfor nyhedsmedier og journalistik. Målgruppen er grundskolens ældste elever og ungdomsuddannelserne og deres lærere. Meningen, at man hurtigt skal kunne danne sig overblik på området.

Mediehåndbogen er inddelt i tre overordnede kategorier:

  • Journalistik - om de grundlæggende begreber indenfor håndværket journalistik
  • Medier - om genrer, formater og virkemidler i nyhedsmedierne
  • Pressens Rolle – om nyhedsmediernes funktion og virkemåde i demokratiet

Kom i dybden med nyhedsmedier og journalistik både for elever og lærere på http://www.aiu.dk