Forfatterweb

Du bliver bedt om at indtaste dit UNI•Login, når du henter hele artiklen du har søgt efter.

Gå til Forfatterweb

 

 

 

Hvad er Forfatterweb? Forfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere som omfatter både afdøde og nulevende forfattere. Primo 2013 indeholder Forfatterweb ca. 700 portrætter. Heraf ca. 175 børne- og ungdomsforfattere samt illustratorer. Udvalget er bredt, og der medtages såvel klassiske forfatterskaber som debuterende forfattere inden for alle genrer. Enkelte forfatterskaber portrætteres både som børne- og voksenforfatter. F.eks. Bjarne Reuter og Christina Hesselholdt.

 

Alle portrætter opdateres løbende og mængden af nye forfattere øges med ca. 50 årligt. Forfatterweb henvender sig til en bred målgruppe og er nem at orientere sig i for alment interesserede, læsekredse og uddannelsessøgende i forbindelse med opgaveskrivning. Der lægges vægt på at understøtte formidlingen i biblioteker og uddannelsesinstitutioner.

 

Hvem står bag Forfatterweb? Forfatterweb udgives af DBC as www.dbc.dk og iBureauet www.ibureauet.dk Portrætterne udarbejdes af professionelle skribenter, litterater og journalister.

SkoDa anbefaler

Yahya Hassan portrætfoto

Ung dansk debuterende forfatter fik dundrende succes med sin digtsamling.
Kom tættere på forfatteren med SkoDas baser og faglig inspiration fra Emu.dk

Med SkoDa elevanvisninger kan du få inspiration til arbejdet med databaserne på en ny kreativ måde.
SkoDa elevanvisninger er gennemarbejdede eksempler på,hvordan du kan bruge Web 2.0 værktøj sammen med databaserne.