Nyt fra Faktalink oktober 2016

Faktalink

Oktober 2016

SRP - opgaven

Mange unge skriver i disse dage SRP - opgave. Med over 600 artikler om aktuelle og historiske emner med baggrund og kilder er der mange muligheder for at hente stof i Faktalink. Måske er der også inspiration at hente under Aktuelle temaer som USA, 1970'erne, Menneskerettigheder og Klimaforandringer.


Borgerkrigen i Syrien. Foto: Karam Alhamad / Scanpix

Novelleanalyse
Artiklen skitserer novellegenrens udvikling ved at beskrive nogle af de mest populære undergenrer og indeholder samtidig en oversigt over hvilke konkrete analyseværktøjer man kan gribe til når man skal foretage en novelleanalyse.
På Forfatterweb kan man læse mere om novellen som genre med referencer til primær- og sekundær
liiteratur og forfatterportrætter.


Vold mod børn er en ny fælles national temakampagne i samarbejde DR, Trygfonden, Børns vilkår, Red barnet og Børnerådet. Kampagnen finder sted i uge 46-47. Fakalink udsender en temapakke om kort tid. På Forfatterweb kan man allerede nu finde en litterær temapakke med et udpluk af skønlitterære værker med temaet vold mod børn.

Nye artikler

Romerriget


Colosseum i Rom. Foto: Mikkel Østergaard / Scanpix

Romerriget var i mange århundreder den absolut dominerende magt i den vestlige verden. Det lykkedes at skabe fred og fremgang i et mægtigt rige, der længe virkede usårligt. Den romerske hær befæstede de ydre grænser, mens provinserne blev formet efter romersk forbillede. Det endte dog med forfald og undergang, men Romerriget har sat sig varige spor.

Læs artiklen om Romerriget


Jura og internet


Justitsministeriet på Slotholmen varetager opgaver vedr. det samlede justitsvæsen. Foto: Torben Andahl / Scanpix

Denne Faktalink artikel om 'Jura og internet' gennemgår områderne Ophavsret/Copyright, Persondata, Retten til eget billede, Ytringsfrihed samt Injurier og anden adfærd. 

Læs artiklen om Jura og internet


Faktalink light: Truede dyr


Foto: Scanpix

Flere og flere dyrearter er i fare for at forsvinde. Det skyldes blandt andet klimaforandringer, og at byerne vokser, mens de vilde naturområder bliver mindre og færre.

Læs artiklen om Truede dyr