Nyt fra Forfatterweb november 2016

Forfatterweb

Forfatterweb i nye klær'

Den 1. december 2016 lancerer vi Forfatterweb med nyt responsivt design, større vægt på det visuelle udtryk og ny forbedret søgefunktionalitet. Samtidig genindføres en forenklet og forbederet login-funktion hvor man tilgår portrætterne enten som biblioteksbruger eller UNI login bruger. Læs mere her

Forfatterweb på BogForum i 2016


Bogforum 2015.

I morgen og resten af weekenden går det løs i Bella Center hvor BogForum slår dørene op for årets store litterære messe. Kom og besøg Forfatterweb i Hal C4 stand 22 og hør mere om det nye design.

Tema - Vold mod børn

Vold mod børn er mere udbredt, end vi tror. Det er stadig et stort tabu, og de færreste kender til omfanget af vold begået mod børn i dag. I litteraturen ses en stadig stigende tematisering af det tabubelagte emne, hvor forfattere skildrer deres egen og andres opvækst i et voldeligt hjem eller i et samfund præget af kriminalitet. 

I forbindelse med en fælles national temakampagne ”Vold mod børn” i ugerne 46 og 47 går landets biblioteker sammen i et samarbejde med Danmarks Radio, Trygfonden, Børns Vilkår, Red Barnet og Børnerådet i forsøget på at bryde med det store tabu.

Forfatterweb følger op på kampagnen og kommer her med et udpluk af skønlitterære værker med temaet vold mod børn. Læs mere her

Nordisk Råds Litteratur Pris 2016
Vinderen af Nordisk Råds Litteratur Pris 2016 blev den svenske digter Katarina Frostenson for digtsamlingen 'Sånger och formler'. Vi ønsker stort tillykke. Se portrættet her

Foto: Scanpix

Nye portrætter


Sidsel Falsig Pedersen


Foto:  Tiderne skifter

Sidsel Falsig Pedersen er en stilsikker stemme i dansk litteratur. Hendes litterære universer er fulde af utilpassede og halvtriste mennesker der søger efter en unik identitet. Sidsel Falsig Pedersen modtog i 2016 Det Danske Akademis Beatrice Prisen og udgav samtidig romanen ”Flora”. Romanen er en direkte fortsættelse af Sidsel Falsig Pedersens minimalistiske skrivestil og er samtidig forfatterens stærkeste portræt til dato.

Læs portrættet af Sidsel Falsig Pedersen


Ursula Scavenius


Foto: Tobias Scavenius

Ursula Scavenius debuterede i 2015 med novellesamlingen ”Fjer” der blev nomineret til Montanas Litteraturpris 2015. Hun fik Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat i 2016. Det er tre lange fortællinger præget af en mystisk stemning og af naturen der hele tiden er i gang med infiltrere den menneskelige verden. Scavenius er inspireret af det 19. og 20. århundredes fantastiske litteratur hvor en magisk verden lurer lige bag scenetæppet. Det ligner ikke noget andet i ny dansk litteratur.

Læs portrættet af Ursula Scavenius


Topbanner. Fokus på de nye forfattereMød os på Facebook og Twitter og sæt
dit præg på dialogen om forfatterskaberne.