Nyt fra Forfatterweb april 2017

Forfatterweb

April 2017

Historier om Danmark

I går aftes havde DR premiere på den store satsning 'Historien om Danmark', og anmelderne har taget godt imod den nye serie. Forfatterweb bakker om den landsdækkende kampagne 'Historier om Danmark' og har udarbejdet et tema med litteraturlisten Myter og vikinger


Fotocollage: Historiske dage 2017

 

De Dansk Vestindiske Øer i dansk litteratur
I 2017 er det 100 år siden den danske stat solgte de Dansk Vestindiske Øer til USA for 25 millioner dollars, og det danske kolonieventyr i det caribiske øhav var en saga blot. Danmark var en fremmelig kolonisator på linje med store kolonimagter som Holland og Frankrig. Flere danske forfattere har sat ord på nogle af de skæbner der led frygteligt under den danske overmagt i jagten på sukkerpengene på de tre øer Sankt Jan, Sankt Croix og Sankt Thomas.


Mich Vraa. Foto: Simon Nørlev Nyberg

 

Her er et udpluk af nogle af de værker der behandler ét af de mørkere kapitler i Danmarkshistorien. Mich Vraa, som er aktuel i Romanklubben i april, er én af de forfattere som beskriver beskriver fortiden om slavehandel i 'Haabet'.
 

Skolemessen i Århus
Igen i år deltager Forfatterweb (og Faktalink) på Skolemessen i Århus som finder sted den 26. og 27. april på Scandinavian Congress Center Aarhus. Kom og besøg os på standen og hør om seneste nyt.

 

Nye portrætter

Chris Kraus


Foto: John Keisey

 

I USA har Chris Kraus opnået ikonstatus blandt yngre feminister, mens hun i Danmark endnu er et relativt nyt navn. Hendes autofiktive debutroman fra 1997 ”I love Dick” er netop blevet oversat til dansk og rammer lige ned i tidens litterære strømning og debat: Er den autofiktive genre ren navlepilleri eller samfundskritik?   

W. G. Sebald


Foto: Tiderne skifter

 

Den tyske forfatter W.G. Sebald døde i 2001 alt for tidligt i en alder af kun 57. Han var uddannet akademiker og så i litteraturen en form der kunne krydse flere genrer og grænser mellem både det æstetiske og videnskabelige, såvel som mellem romanen og essayet.

 


 

 


Mød os på Facebook og Twitter og sæt
dit præg på dialogen om forfatterskaberne.