Menu
• Indhold

BO School Edition

Sermitsiaq startede som et af Nuuks lokalblade i 1958 på både grønlandsk og dansk.

Omkring 1980 blev avisen landsdækkende, og nu udkommer den på ugebasis både i almindelig papirudgave og i en elektronisk, online udgave.

Online udgaven er inddelt i uger, og ugens nyheder er både på grønlandsk og dansk.

Når en uge er valgt fra oversigten, bliver denne uges avis overført som en pdf-fil (Acrobat Reader), som åbner i et nyt browser-vindue. Derefter kan brugeren vælge at læse ugeavisen på skærmen, gemme den på harddisken eller udskrive den på papir.

BO School Edition

Det er den velkendte Britannica Online i en udgave, der er lettere tilgængelig for elever i grundskolen. Dermed håber vi at endnu flere kan få glæde af det fantastiske opslagsværk.

Log ind på BO School Edition og få yderligere oplysninger under punktet HELP eller vælg en Guided Tour.

Her er en beskrivelse af de 3 forskellige afdelinger "Encyclopedia Britannica", Britannica Student" og "Britannica Junior".

Samt nyttige anvisninger på, hvordan man bedst søger i basen.

Det er også herfra, brugerne kan downloade versioner af de medieafspillere, det er nødvendigt at have for at kunne se bl.a. videoklip. De findes i afsnittet Getting Started i punktet Videos.

Vær opmærksom på "Dybe links"!
Det kan i nogen tilfælde være hensigtsmæssigt at sende eleverne et link (URL) til en bestemt artikel i BO School Edition. Det kan kun lade sig gøre på den måde, at eleverne først logger på BO School Edition og derefter kopierer linket (URL'en) ind i browserens adresselinie og trykker enter.

Yderligere information kan fås her!

Download vejledningen "Kom godt igang med Britannica Junior" som pdf-fil!

Log på BO School Edition her